Søgemaskineviden August 2015

- Hvorfor lave gode sider

Googles mål
"Googles mål er at organisere al verdens information og gøre den tilgængelig og brugbar for alle." 
kilde: http://www.google.com/about/company/ 

Forståelsen af Googles mål har betydning for dig der vil forstå Google og dermed få noget ud af Google. 
For det første skal man forstå at Google er en organisator af information, i vores tilfælde hjemmesider og mere vigtigt de sider der er på disse hjemmesider.  Det vil sige at Google organiserer sider fra hjemmesider på en måde, der gør det tilgængeligt og brugbart for alle der søger.

Sagt på en anden måde, når du søger på Google forsøger Google at levere de sider der er mest brugbart for netop dig der søger, hvilket samtidig betyder at du i virkeligheden ser sider fra hjemmesider som resultat og ikke hjemmesider som mange tror.

Når vi så prøver at ligge højt på Google skal vi forstå, at for at begå os i konkurrencen med alle de andre sider skal vi lave gode individuelle sider, helst en bedre side end de andre. Det er altså individuelle sider Google leverer til os der søger og de mest brugbare sider for den der søger, ligger øverst i søgerens søgeresultat.

Hvad kan du selv gøre?
Hvad kan du så selv gøre for at ligge øverst? Svaret er, at du bør lave "gode" individuelle sider. En god side er en side som har brugbart indhold og som gør det muligt for Google at organisere siden på en måde der muliggør at Google nemt kan finde ud af hvem der skal have siden tilgængelig som søgeresultat. 

Dvs. hvis du vil markedsføre gartner på din individuelle side skal du sørge for at der står gartner på siden. 
Ordet gartner skal fremtræde "tydeligt" på siden, sådan at Google ved at det er det siden handler om. Tydeligt kommer ved at ordet står først i de elementer der er på en hjemmeside side. Elementerne er titel, menupunkt, overskrift, underoverskrift, links på siden og selvfølgelig selve brødteksten på siden. Når du gør det får du den position på resultatlisten som Google regner ud den bør have. 

Hvis du så vil op på andre ord end gartner, f.eks. anlægsgartner skal du lave endnu en side der nu omhandler anlægsgartner.Grunden til at du skal lave endnu en side er, at ellers vil din oprindelige side både handle om gartner og anlægsgartner. På den måde gør du siden mindre brugbar for en person der leder efter gartner eller anlægsgartner, og dermed vil Google gøre siden mindre tilgængelig, end de sider der kun handler om enten gartner eller anlægsgartner og ikke begge ting på en gang.

Hvordan gør du noget lige nu?
Opret nye sider med det du sælger og sæt tekst ind eller bed os om det, ved at bruge supportknappen på din hjemmeside.

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.